आवश्यक सामग्री
आधा किलो : पिसेको मकै, सवा कप घिउ, १ कप मलाइ, स्वादअनुसार चीनी, आधा कप मनख्खा, अलिकति अलैंची पाउडर ।
तयार पार्ने विधि
कराइमा घिउ तताएर पिसेको मकै फ्राइ गर्ने । रातो हुन्जेलसम्म चलाउने । यसमा मलाइ तथा चिनी फिटेर हाल्ने । अलैंची पाउलर छर्केर राम्रोसँग चलाउने । राम्रोसँग फ्राइ भएपछि घिउ मिश्रणबाट छुट्टिन थाल्छ । हलुवा तयार भएपछि माथिबाट मनख्खा हालेर सजाउने ।
पाउरोटीपकौडा
आवश्यक सामग्री
पाउरोटी, बटर, हरियो खुर्सानी, ४ कप : बेसन , १ चम्चा : पिसेको ज्वानो, आधा चम्चा : सोडा तथा स्वादअनुसार नुन ।
बनाउने विधि
बेसनमा नुन, ज्वानो, सोडा र पानी मिलाएर घोल बनाउने । पाउरोटीमा बटर तथा अचार मिलाएर चार टुक्रामा काट्ने । प्रत्येक टुक्रालाई बेसनको घोलमा डुबाएर मध्यम आँचमा तार्ने ।