मौलिक स्वाद
तपाईं किराँती समुदायको घर पुग्नुभयो भने त्यहाँ ‘वाचिपा’ को नयाँ स्वाद पाउनुहुन्छ । उच्च हिमाली क्षेत्रमा बस्ने शेर्पा समुदायमा आगन्तुक बनेर जानुभयो भने ‘थेन्दुक’ को स्वाद चाख्न पाउनुहुन्छ ।

सामग्री
बटर : १ सय ग्राम
आइसिङ : सुगर १ सय ग्राम
अण्डा : २ वटा
मैदा : १ सय ग्राम
वेकिङ पाउडर : आधा चम्चा
टुटीफ्रुटी : १० ग्राम
नुन : एक चिम्टी
भेनिला एसेन्स : ५ मिलिलिटर
विधि
बटर र आइसिङ सुगर मिसाएर घोल्ने वा मिक्स्चरमा चलाएर क्रिमी बनाउने । अण्डालाई एकपछि अर्काे हाल्दै चलाउने र बाँकी सबै सामग्री राख्ने । मफिन भोल्डमा खन्याउने त्यसपछि २ सय डिग्रीको तापक्रममा १५ मिनेटसम्म बेक गर्ने ।