झानेको मसरुम चिल्ली
सामग्री
मसरुम : आधा केजी
गोलभेंडा : ३ वटा
प्याज : १ वटा
लसुन र अदुवाको पेस्ट : १ चम्चा
क्याप्सिकन : १ वटा
मेथी : थोरै
नुन : स्वादअनुसार
धनियाँ पाउडर, नुन, हिङ, मरिच तथा जिम्बु : स्वादअनुसार
तेल : २ चम्चा
विधि
मसरुमलाई उसिनेर पानी निकाली तेलमा हल्का फ्राई गर्ने । अर्काे प्यानमा तेल तताएर मेथी पड्काएर हिङ हाल्ने । त्यसमा गोलो पारेर काटिएको प्याज तथा छड्के गरेर काटिएको क्याप्सिकन फ्राई गर्ने । त्यसमा उसिनेर मिक्सरमा ग्रान्ड गरी राखिएको टमाटर प्युरी पनि हाल्ने । नुन, धनियाँ पाउडर, मरिच, अदुवा, लसुनको पेस्ट हालेर फ्राई गर्ने । ग्रेभी तयार भएपछि मसरुम हाल्ने र सानो प्यानमा जिम्बु झानेर झ्वाईं पार्ने ।
मटर पनिर
सामग्री
मटर : १ कप
पनिर : आधा केजी
बेसन पाउडर : २ चम्चा
टमाटर : १ वटा
प्याज : १ वटा
धनियाँ काटेको : १ चम्चा
जिराको धूलो : सानो आधा चम्चा
तेल : २ चम्चा
धनियाँको धूलो, मरिच, बेसार, दालचिनीको धूलो तथा तथा नुन : स्वादअनुसार
विधि
पनिरलाई एउटै आकारमा काटेर फ्राई गरी निकालेर राख्ने । टमाटर, प्याज र धनियाँलाई मिक्सरमा मिक्स गरेर प्युरी बनाउने । अर्काे भाँडोमा थोरै पानी हालेर बेसन पकाउने । त्यसलाई प्युरीमा मिसाउने । कराहीमा तेल हालेर फ्राई पनिर, प्युरी, जिराको धूलो, धनियाँको धूलो, मरिच, दालचिनी तथा नुन हाल्ने अनि थोरै पानी हालेर मज्जाले पकाउने ।