शीतल पेय
बढ्दो तापमानसँगै शरीरलाई थप तरल पदार्थ र शीतलताको आवश्यकता पर्छ । गर्मी मौसममा अल्छी, सुस्ती, खानपानमा अरुचि बढ्छ । कतिपयमा बान्ता हुने, रिंगटा चल्ने, एलर्जी हुने, खाना नपच्ने आदि समस्या देखा पर्न सक्छन् ।

फलदारी टिन्का
सामग्री : २ वटा काँचो आँप, २ वटा काँचो केरा, २ वटा काँचो स्याउ, २ टुक्रा भुइँकटहर, २ वटा गाजर, एउटा आलु, कर्नफ्लोर २ टेबुल चम्चा, नुन स्वादअनुसार, १ चम्चा जिरा र धनियाँ पाउडर, १ चम्चा गरम मसला, १ सय ग्राम भुटेको
बदाम र काजु ।
विधि : सबै सामग्रीलाई उसिनेर म्यास गर्ने र सिन्कामा उनेर डिप फ्राई गर्ने ।
।