गर्मीमा मोक्टेल
विधि : सर्वप्रथम ब्लेन्डरलाई राम्ररी सफा गर्ने । माथि उल्लिखित सबै सामग्री ब्लेन्डरमा हालेर राम्ररी ब्लेन्ड गर्ने । सबै कुरा राम्ररी मिक्स भएर जुस बनिसकेपछि भी–कटको सिसाको मोक्टेल ग्लासमा हाल्ने ।![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2022/miscellaneous/j7-26052022112306.jpg&w=1000&height=600)
![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2022/miscellaneous/j7-26052022112306.jpg&w=1000&height=600)
यो ‘चाइनिज ओरिएन्टल’ स्वादको प्रसिद्ध खाना हो । यो परिकारका लागि पनि हड्डी नभएको कुखुराको मासु चाहिन्छ । त्यसमा ‘कर्नफ्लोर’, मैदा, नुन, सेतो मरिचको धूलो मोल्ने र करिब ४५ मिनेट ४/५ डिग्रीमा छोपेर राख्नुपर्छ । त्यसपछि कराहीमा आवश्यकतानुसार तेल तताउनुपर्छ । तेल तातेपछि अघि ‘मेरिनेट’ गरेर राखेको मासुलाई ‘फ्राई’ गर्नुपर्छ । अब अर्को प्यानमा थोरै तेलमा लसुन फुराउने, थोरै पानी, ‘डार्क सोया सस’, ‘ब्राउन सुगर’, मह अनि कर्नफ्लोर घोलेर आधा मिनेट पकाउनुपर्छ । पाकेपछि अघि ‘फ्राई’ गरेर राखेको मासु राखेर पानी ठिक्क सुक्न थालेपछि हरियो लसुनको पातले ‘गार्निस’ गर्नुपर्छ । यो ‘स्न्याक्स’ का रूपमा धेरै रुचाएको परिकार हो । विशेष गरी यो मदिरासँग बढी सुहाउँदो परिकार हो ।
- सुदर्शन प्रसाद खतिवडा
सेफ, आगन्तुक रिसोर्ट धुलिखेल