मसरुम चिल्ली
च्याउ राम्ररी सेलाइसकेपछि अदुवा–लसुनको चपलगायत आवश्यक मसला राखेर मेरिनेट गरी कर्नफ्लोरले कोट गर्दै ५ मिनेटजति तेलमा फ्राई गर्ने ।

सामग्री : मकैको पिठो अलि खस्रो, पानी, मोही, गुन्द्रुकको अचार, लोकल कुखुराको मासु, मौसमी तरकारी, गोलभेंडाको अचार ।
विधि : कसौडीमा पानी उमाल्ने, उम्लिरहेको पानीमा थोरै–थोरै पिठो राख्दै मस्काउने । थिक लेयर बसेपछि छोपिदिने । सानो आँचमा ३० मिनेटसम्म पकाउने । त्यसपछि तरकारी, अचार, मोही आदि राखेर सर्भ गर्ने ।
- कवीर भण्डारी, सेफ, मकै घर