स्टफ्ड चिकेन
विधि : च्याउ, पालुंगो, भेंडेखुर्सानी, चीजलाई सोथे गरेर चिकेन ब्रेस्टभित्र हाल्ने र तावामा ग्रिल्ड गर्ने । काउली, ब्रोकाउली, गाजर, सिमी र च्याउलाई बटरमा सोथे गर्ने ।

सामग्री : मकैको पिठो अलि खस्रो, पानी, मोही, गुन्द्रुकको अचार, लोकल कुखुराको मासु, मौसमी तरकारी, गोलभेंडाको अचार ।
विधि : कसौडीमा पानी उमाल्ने, उम्लिरहेको पानीमा थोरै–थोरै पिठो राख्दै मस्काउने । थिक लेयर बसेपछि छोपिदिने । सानो आँचमा ३० मिनेटसम्म पकाउने । त्यसपछि तरकारी, अचार, मोही आदि राखेर सर्भ गर्ने ।
- कवीर भण्डारी, सेफ, मकै घर