कर्न अन द चीज कप
सामग्री : फ्रेस कर्न २ सय ग्राम, क्रिम ८० मिलि, चिज १५० ग्राम, मरिचको धूलो र लसुनको पाउडर एक–एक चिम्टी, बटर एक चम्चा ।

सामग्री : मकैको पिठो अलि खस्रो, पानी, मोही, गुन्द्रुकको अचार, लोकल कुखुराको मासु, मौसमी तरकारी, गोलभेंडाको अचार ।
विधि : कसौडीमा पानी उमाल्ने, उम्लिरहेको पानीमा थोरै–थोरै पिठो राख्दै मस्काउने । थिक लेयर बसेपछि छोपिदिने । सानो आँचमा ३० मिनेटसम्म पकाउने । त्यसपछि तरकारी, अचार, मोही आदि राखेर सर्भ गर्ने ।
- कवीर भण्डारी, सेफ, मकै घर