टुप्पी डोसा
काजुलाई घिउमा तार्ने र त्यसमा काटेको प्याज र टमाटर हालेर फ्राई गर्ने । त्यसपछि जिरा–धनियाँ एवं खुर्सानीको धूलो, नुन हालेर केही समय पकाउने र निकालेर सेलाउन दिने ।

आवश्यक सामग्री (४ देखि ६ जनाका लागि)
१ किलो : हड्डीरहित मासु, ४०० ग्राम : टमाटर, २०० ग्राम : प्याज, १५ ग्राम : अदुवाको पेस्ट, १५ ग्राम : लसुनको पेस्ट, ५ ग्राम : बेसारको पाउडर, १० ग्राम : रातो खुर्सानीको धुलो, १५० मिलिलिटर : तेल, २ वटा : कागती तथा स्वाद अनुसार नुन ।
झान्नका लागि : ४ वटा : खुर्सानी, अलिकति जिरा, ३० मिलिलिटर : तेल
बनाउने विधि
मासुलाई राम्रोसँग सफा गर्ने । थोरै पानीमा नुन, खुर्सानी, बेसार हालेर मासु पकाउने । मासु पाकेपछि यसलाइ लोहोरोले पिस्ने । प्यानमा तेल तताएर काटिएको प्याज रातो कुरकुरे हुनेगरी फ्राइ गर्ने । यसमा लसुन, अदुवाको पेस्ट, खुर्सानी र बेसारको पाउडर हालेर केही समय चलाउने । टमाटर हालेर ५ मिनेट पकाउने । त्यसपछि पिसेको मासुल हालेर पानी नसुकुन्जेल पकाउने । त्यसपछि तेल तताएर खुर्सानी तथा जिरा पड्काउने । खुर्सानी खैरो भएपछि झान्ने ।