‘थकाली खाना हाम्रो संस्कृति बनिसक्यो’
उषा शेरचनले ४३ बर्ष अघि शुरु गरेको थकाली खानाको विरासत धान्दै उनकी बुहारी निर्मला ओलीले विगत ३ बर्षयता त्यही टिपिकल स्वाद काठमाण्डौंमा पनि पस्किइरहेकी छिन ।

चाहिने सामग्री
बनाउने विधि
प्यानमा केही तेल हालेर प्याज फ्राइ गर्ने । त्यसमा लसुन तथा अदुवाको पेस्ट मिलाउने । त्यसमा रातो खुर्सानीको धुलो तथा गरम मसला हाल्ने । अब काजु तथा खुवाको पेस्ट हालेर मसलाले तेल नछोडेसम्म पकाउने । नुन, मरिच हालेर केहीबेर चलाउने त्यसपछि तारिएका भन्टा हालेर चलाउने र सर्भ गर्ने ।