मटन तास
विधि : माथि तयार पारेको सबै सामग्री मासुमा हालेर मोल्ने र ४५ देखि ६० मिनेटसम्म फ्रिजमा राख्ने । त्यसपछि घरमा उपलब्ध भएको फ्राइ प्यान वा तावामा तोरीको तेल हालेर फ्राई गर्ने ।

रुपा न्यौपाने, सराेद बादक
ढकनी
आवश्यक सामग्री :
चामल ३ कप
घिउ ३ चम्चा
दुध १ पाउण्ड
चिनी स्वाद अनुशार
काजु, बदाम अनुशार
बनाउने विधी :
चामललाइृ भिजाएर घिउमा भुट्ने । दुध राखेर सानो आँचमा विस्तारै चलाउँदैं पकाउने । पाके पछि चिनी राखेर केही क्षण पून पकाउने । पछि स्वाद अनुशार काजु, किसमिस, बदाम हालेर एकछिन चलाउने । यो ढकनी तीजको दरमा नभइ नहुने प।िरकार मध्य एक हो ।