हामीले खाने दैनिक खानामा प्रोटिन पुग्दैन
गुन्द्रुक, भटमास र सिन्कीमा प्रशस्त मात्रामा भिटामिन, मिनरल्स, प्रोटिन एवं फाइबर पाइन्छ । कोदो, फापरलगायतमा आइरन र फाइबर पाइन्छ । हाम्रा रैथाने परिकारहरू स्वास्थ्यवर्द्धक छन् ।

रुपा न्यौपाने, सराेद बादक
ढकनी
आवश्यक सामग्री :
चामल ३ कप
घिउ ३ चम्चा
दुध १ पाउण्ड
चिनी स्वाद अनुशार
काजु, बदाम अनुशार
बनाउने विधी :
चामललाइृ भिजाएर घिउमा भुट्ने । दुध राखेर सानो आँचमा विस्तारै चलाउँदैं पकाउने । पाके पछि चिनी राखेर केही क्षण पून पकाउने । पछि स्वाद अनुशार काजु, किसमिस, बदाम हालेर एकछिन चलाउने । यो ढकनी तीजको दरमा नभइ नहुने प।िरकार मध्य एक हो ।