यसरी बनाउनुहोस् चिकेन झोल म:म
तेलमा लसुन फुराएर बदाम, गोलभेंडा, तिल, धनियाँ धूलो, नुन राखेर पकाउने र धनियाँ छर्किने । त्यसपछि मिक्सरमा पिसेर पुन: पकाई तयारी म:मलाई हाल्ने । यसरी जाडोमा तातो झोल म:मको मज्जा घरमै लिन सकिन्छ ।

रुपा न्यौपाने, सराेद बादक
ढकनी
आवश्यक सामग्री :
चामल ३ कप
घिउ ३ चम्चा
दुध १ पाउण्ड
चिनी स्वाद अनुशार
काजु, बदाम अनुशार
बनाउने विधी :
चामललाइृ भिजाएर घिउमा भुट्ने । दुध राखेर सानो आँचमा विस्तारै चलाउँदैं पकाउने । पाके पछि चिनी राखेर केही क्षण पून पकाउने । पछि स्वाद अनुशार काजु, किसमिस, बदाम हालेर एकछिन चलाउने । यो ढकनी तीजको दरमा नभइ नहुने प।िरकार मध्य एक हो ।