संक्रमणका बेला कस्तो पहिरन लगाउने ?
पहिरन छान्दा या लगाउँदा समय, अवस्था र मौसमलाई ख्याल गर्न जरुरी छ । अहिलेको संक्रमणकालीन अवस्थामा पनि पहिरन लगाउँदा धेरै कुरामा ख्याल पुर्याउनु पर्छ ।

के खाने ?
–तरकारी र दाल ।
–भेजिटेबल सूप ।
–हर्बल टी ।
–तातो दूधमा अदुवा मिसाएर खाने ।
–आधा चम्चा बेसार मिसाएर दूध खाने ।
जाडोमा के नखाने अनि के नगर्ने ?
–कोल्ड फुड एण्ड ड्रिङक्स ।
–आइसक्रिम, स्वीट्स र फ्राइड फुड्स ।
–पनिर, क्रिम एवं दही ।
–स्वीट र कोल्ड फ्रुट जुस ।
–पेस्ट्रिज र केक ।
–दिउँसो नसुत्ने ।
–चिसो पानीले ननुहाउने ।
–चिसोमा ऊनीका कपडा लगाएर बाहिर जाने ।
–चिसो हावा, पंखा वा एसीको सम्पर्कमा नरहने ।