डेंगुका बिरामीका लागि
डेंगुका बिरामीले चिसो पानी, मैदाजन्य खानेकुरा तथा बासी खानेकुरा खानु हुँदैन । खानेकुराहरूमा बेसार, ज्वानो, अदुवा एवं हिङ बढीभन्दा बढी प्रयोग गर्नुपर्छ ।

केश झर्नबाट रोक्न केशलाई बाफ दिइरहनुपर्छ ।
हप्तामा दुईपटक दहीमा कागती निचोरेर लगाउँदा पनि केश झर्न रोकिन्छ ।
लट्टा परेर केश बढी झर्छ, त्यसैले केशमा लट्टा पर्न दिनुहुुँदैन ।
नरिवलको तेलमा मेथीको दाना पकाएर नियमित रूपमा लगाए केश झर्न रोकिन्छ ।
हप्ताको एकपटक नियमित रूपमा केशको उपचार गराउनुपर्छ ।