गर्मीमा खानपान
गर्मीमा लौकाको जुस अथवा तरकारीको रस खान सकिन्छ । लौकामा प्रशस्त पानी हुनुका साथै ग्याग्नेसियम भिटामिन ए तथा भिटामिन सी हुन्छ ।

बालबालिकालाई आगोको छेउछाउ आउन दिनुहुँदैन ।
आवश्यक सामग्री अघिल्लो दिन तयारी अवस्थामा राख्नुपर्छ ।
यी परिकारका लागि कम्तीमा ४ घन्टाअघि पिठो भिजाएर राख्नुपर्छ ।
फुराउन पिठो मुछ्दै घिउ, सोडा, चिनी–खुदो हालेर मज्जाले माड्नुपर्छ ।
समयप्रति सजग हुनुपर्छ अन्यथा डढ्ने सम्भावना हुन्छ ।
पकाउने व्यक्ति स्वयं पनि आगोबाट सुरक्षित रहनुपर्छ ।