विद्यालय छनोट गर्दा
हरेक बालबालिकामा फरक खुबी र क्षमता हुन्छ । कसैमा लेख्ने–पढ्ने त कसैमा चित्रकला, संगीत, नृत्य आदि विविध खुबी हुन्छन् । यी सबै कला प्रस्फुटनमा उत्प्रेरित गर्ने विद्यालय बालबालिकाका लागि उत्तम ठहरिन्छन् ।

बालबालिकालाई आगोको छेउछाउ आउन दिनुहुँदैन ।
आवश्यक सामग्री अघिल्लो दिन तयारी अवस्थामा राख्नुपर्छ ।
यी परिकारका लागि कम्तीमा ४ घन्टाअघि पिठो भिजाएर राख्नुपर्छ ।
फुराउन पिठो मुछ्दै घिउ, सोडा, चिनी–खुदो हालेर मज्जाले माड्नुपर्छ ।
समयप्रति सजग हुनुपर्छ अन्यथा डढ्ने सम्भावना हुन्छ ।
पकाउने व्यक्ति स्वयं पनि आगोबाट सुरक्षित रहनुपर्छ ।