ब्रेड दहीवाडा बनाउने तरिका
ब्रेड दहीवाडा लन्च वा डिनरपछिको डेजर्टका लागि उपयुक्त हुन्छ । यसले शरीरमा शीतलता प्रदान गर्नुका साथै पोषण पनि दिन्छ ।

सामग्री : एक कप मकैको पिठो, थोरै टिमुर, नुन, थोरै चिउरीको घिउ ।
विधि : मकैको पिठोलाई मज्जाले भिजाउने । प्यानमा थोरै चिउरीको घिउ तताउने । अघि भिजाएको मकैको पिठोलाई रोटीको आकार दिँदै पकाउने । त्यसमाथि टिमुर, नुन राखिदिने । टिमुरको साटो मेथी, भाजी, पालुङ्गोको साग, चम्सुरको साग राख्न पनि सकिन्छ । रोटी आफूलाई मनपर्ने तरकारी, मोही, अचारसँग खान सकिन्छ ।
- कवीर भण्डारी, सेफ, मकै घर