गर्मीमा मोक्टेल
विधि : सर्वप्रथम ब्लेन्डरलाई राम्ररी सफा गर्ने । माथि उल्लिखित सबै सामग्री ब्लेन्डरमा हालेर राम्ररी ब्लेन्ड गर्ने । सबै कुरा राम्ररी मिक्स भएर जुस बनिसकेपछि भी–कटको सिसाको मोक्टेल ग्लासमा हाल्ने ।

सामग्री ः रुखकटहर–आधा किलो, बेसन–१ सय ग्राम, तेल–दुई सय ग्राम, हरिया खुर्सानी–दुई–तीन वटा, काटेका धनियाँका पात–दुई चम्चा, धनियाँ पाउडर–एक चम्चा, जिरा पाउडर–एक चम्चा, खुर्सानीको धूलो–एक चम्चा, बेसार–एक चम्चा, गरममसला–एक चम्चा, नुन–स्वादअनुसार ।
विधि ः रुखकटहरलाई तरकारी काटेजस्तै स–साना टुक्रामा काट्ने । कुकरमा थोरै पानी हालेर दुई–तीन सिटी लगाई उसिन्ने । कुकरको सिटी गएपछि उसिनेको कटहरबाट पानी निकाली झिकेर फाल्ने । अब त्यसमा बेसन र माथि उल्लिखित सबै मसला हालेर मज्जाले मुछ्ने । लसिलो बनेपछि त्यसलाई आफूलाई आवश्यक पर्ने साइजअनुसार गोलो आकार दिने । अब चुलोमाथि कराही राखेर तेल तताउने र त्यसमा गोलो आकार बनाएको कटहर हाल्दै पकाउने । यसरी तयार भएको कटहरको पकौडा धनियाँ–पुदिना–अदुवा मिश्रित चटनीसँग खान सकिन्छ ।