शीतल पेय
बढ्दो तापमानसँगै शरीरलाई थप तरल पदार्थ र शीतलताको आवश्यकता पर्छ । गर्मी मौसममा अल्छी, सुस्ती, खानपानमा अरुचि बढ्छ । कतिपयमा बान्ता हुने, रिंगटा चल्ने, एलर्जी हुने, खाना नपच्ने आदि समस्या देखा पर्न सक्छन् ।

सामग्री : रातो क्याप्सिकन १ वटा, पहेंलो क्याप्सिकन १ वटा, हरियो क्याप्सिकन १ वटा, गोलभेंडा १ वटा,
कालो ओलिभ १० वटा, फेटा चीज २० ग्राम, प्याज १ वटा तथा आइस बर्ग लेटुस १ पिस ।
ड्रेसिङका लागि : ओरिगानो १ चम्चा, फ्रेस पार्सली १० ग्राम, कागती १ वटा तथा ओलिभ ओयल १० मिलिलिटर ।
विधि : सबै भेजिटेबललाई डाइस कटमा काटेर ड्रेसिङका लागि छुट्टाएको ओरिगानो, फ्रेस पार्सली, कागती तथा ओलिभ ओयलसँग मिक्स गर्ने । त्यसमा नुन तथा मरिच छर्केर फेटा चीज टपिङ गर्ने ।