वन टन सुप
वन टनका लागि चिकेन किमा, मसिनो गरी काटेको हरियो प्याज, लसुन, नुन र मरिच राखेर मोल्ने । अब मैदालाई मनतातो पानी राख्दै मुछेर डो बनाउने । सानो आकारमा बेलेको मैदाको रोटीभित्र अघि तयार पारेको किमा (फिलिङ) राखेर ममः जस्तै डल्लो बनाउने ।

अपच वा ग्याँसको समस्या छ भने मोहीको सेवन लाभदायक हुन्छ । मोहीमा ल्याक्टिक एसिड पाइन्छ जसले गर्दा मोहीलाई सहजै पचाउन सकिन्छ ।
पुदिना
पुदिना अपच भएका बेला खाइने एउटा राम्रो वनस्पति हो । यसले पेट दुख्ने समस्या पनि कम गर्छ । दैनिक आधा कप पानीमा २ देखि ४ ग्राम पुदिनाको पात पिसेर खाँदा फाइदा हुन्छ ।