गर्मीका लागि उपयोगी सुपर सलाद
गर्मी सलाद खाने समयका रूपमा पनि परिचित छ । गर्मीमा शीतल पेय पदार्थ अर्थात् सलाद स्वास्थ्यबर्द्धक हुन्छ। चिसो सलादले शरीरलाई सन्तुलनमा राख्छ ।

सामग्री : पनिर ५ सय ग्राम, बेसन २ सय ग्राम, खुर्सानीको धूलो स्वादअनुसार, मरिचको धूलो आधा चम्चा, बेसार सानो १ चम्चा, नुन स्वादअनुसार, तेल ५ सय मिलिलिटर ।
विधि : पनिरलाई आवश्यकताअनुसार टुक्रा पार्ने । बेसन, खुर्सानीको धूलो, मरिच, बेसार तथा नुनको पेस्ट बनाउने । कराहीमा तेल तताई पनिरको टुक्रालाई बेसनको पेस्टमा चोप्दै कराहीमा हाल्दै जाने । खैरो रंगको भएपछि निकाल्ने । तात्तातो पनिर पकौडा दही वा सिलामको अचारसँग खाने ।