सामग्री :
मासको गेडा दाल १ सय २० ग्राम
राजमा ३० ग्राम
नुन स्वादअनुसार
अदुवाको पेस्ट २० ग्राम
लसुनको पेस्ट २० ग्राम
गोलभेंडाको लेदो १ सय २० मिलिलिटर
सुकेको खुर्सानीको धूलो ५ ग्राम
बटर १ सय २० ग्राम
क्रिम १ सय २० मिलिलिटर
मेथी २५ ग्राम
तेजपत्ता २ पत्ता
विधि :
दाल राम्रोसँग पखाली एक रात भिजाएर भोलिपल्ट छान्ने । छानेको दाललाई डेक्चीमा राखेर नुन, पानी आदि हालेर पकाउने । दाललाई काठको पन्यूले चलाइरहने । त्यसपछि एउटा डेक्ची बसालेर तातेपछि तेल र बटर हाल्ने । त्यसपछि अदुवा, लसुनको पेस्ट, गोलभेंडाको लेदो, रातो खुर्सानीको धूलो मिसाउने । त्यसमा अघि पकाइराखेको दाल हालेर ४५ मिनेट पकाउने । अन्त्यमा क्रिम हालेर १० मिनेट उमाल्ने ।