Successfully Copied

कान्धारी दाल

मासको गेडा दाल १ सय २० ग्राम राजमा ३० ग्राम नुन स्वादअनुसार अदुवाको पेस्ट २० ग्राम

सामग्री : 

मासको गेडा दाल १ सय २० ग्राम

राजमा ३० ग्राम 

नुन स्वादअनुसार

अदुवाको पेस्ट २० ग्राम

लसुनको पेस्ट २० ग्राम 

गोलभेंडाको लेदो १ सय २० मिलिलिटर  

सुकेको खुर्सानीको धूलो ५ ग्राम

बटर १ सय २० ग्राम 

क्रिम १ सय २० मिलिलिटर

मेथी २५ ग्राम

तेजपत्ता २ पत्ता 

विधि : 

दाल राम्रोसँग पखाली एक रात भिजाएर भोलिपल्ट छान्ने । छानेको दाललाई डेक्चीमा राखेर नुन, पानी आदि हालेर पकाउने । दाललाई काठको पन्यूले चलाइरहने । त्यसपछि एउटा डेक्ची बसालेर तातेपछि तेल र बटर हाल्ने । त्यसपछि अदुवा, लसुनको पेस्ट, गोलभेंडाको लेदो, रातो खुर्सानीको धूलो मिसाउने । त्यसमा अघि पकाइराखेको दाल हालेर ४५ मिनेट पकाउने । अन्त्यमा क्रिम हालेर १० मिनेट उमाल्ने ।

 Image