मटन तास
विधि : माथि तयार पारेको सबै सामग्री मासुमा हालेर मोल्ने र ४५ देखि ६० मिनेटसम्म फ्रिजमा राख्ने । त्यसपछि घरमा उपलब्ध भएको फ्राइ प्यान वा तावामा तोरीको तेल हालेर फ्राई गर्ने ।

सामग्री : मिक्स भेज (मसरुम, काउली, बन्दा, गाजर) २ सय ग्राम, कर्नफ्लोर १० ग्राम, नुन स्वादअनुसार, तेल आवश्यकताअनुसार ।
विधि : सबै मिक्स भेजिटेबललाई मसिनो आकारमा कोर्ने वा स–साना आकारमा काट्ने । कर्नफ्लोर तथा नुनको मिश्रण हालेर गोलाकार बनाई डिप फ्राई गर्ने । गोलभेंडा, लसुन एवं खुर्सानीलाई मज्जाले पकाएर तयार पारिएको ससमा मिक्स गर्ने ।