क्रिस्पी कर्न
मकैलाई हल्का उसिनेर निकाली पानी तार्ने । त्यसपछि कर्नफ्लोर राखेर माथिबाट कागती निचोर्ने । कर्नफ्लोरको साटो बेसन, मकेको पिठो, मैदा पनि राख्न सकिन्छ ।

सामग्री
गाईको दूध १२ लिटर, चिनी ३ केजी ।
विधि
दूध फटाएर छेना बनाउने । एउटा कराहीमा चास्नी बनाउने । छेनाको गोलोगोलो डल्ला बनाएर चास्नीमा पकाउने । पाक्दै गएपछि यो हल्का फुल्न थाल्छ । राम्रोसँग फुलेपछि फेरि निकालेर अर्काे चास्नीमा डुबाउने ।