हनी गार्लिक चिकेन
यो ‘चाइनिज ओरिएन्टल’ स्वादको प्रसिद्ध खाना हो । यो परिकारका लागि पनि हड्डी नभएको कुखुराको मासु चाहिन्छ । त्यसमा ‘कर्नफ्लोर’, मैदा, नुन, सेतो मरिचको धूलो मोल्ने र करिब ४५ मिनेट ४/५ डिग्रीमा छोपेर राख्नुपर्छ ।

सामग्री
गाईको दूध १२ लिटर, चिनी ३ केजी ।
विधि
दूध फटाएर छेना बनाउने । एउटा कराहीमा चास्नी बनाउने । छेनाको गोलोगोलो डल्ला बनाएर चास्नीमा पकाउने । पाक्दै गएपछि यो हल्का फुल्न थाल्छ । राम्रोसँग फुलेपछि फेरि निकालेर अर्काे चास्नीमा डुबाउने ।