Successfully Copied

अनरसा

रातभरि चामल भिजाएर भोलिपल्ट पिस्ने । चिनीलाई बाक्लो हुने गरी पकाउने । चिनी बाक्लो भएपछि त्यसमा पिठो मिसाएर घोट्ने । तयारी पिठो र चिनीको मिश्रणलाई २४ घन्टा त्यत्तिकै राख्ने ।

सामग्री 

ताइचिनको चामल : एक किलो

चिनी : एक पाउ

तिल : एक पाउ

घिउ : २ किलो 

विधि 

रातभरि चामल भिजाएर भोलिपल्ट पिस्ने । चिनीलाई बाक्लो हुने गरी पकाउने । चिनी बाक्लो भएपछि त्यसमा पिठो मिसाएर घोट्ने । तयारी पिठो र चिनीको मिश्रणलाई २४ घन्टा त्यत्तिकै राख्ने । भोलिपल्ट पुन: नरम हुने गरी मुछ्ने । सानो गोलो बनाई त्यसमा तिल हालेर हातैले रोटीको आकार दिने । कराहीमा घिउ तताएपछि रोटी हालेर खैरो नहुन्जेल पकाउने । 

 

 Image