सेफ विष्णु थिङ
काटुन (रगतको ससेज)
सामग्री
३ सय ग्राम : खसीको रगत
खसीको बोसे आन्द्रा : एउटा
कागतीको रस : १ चम्चा
पिसेको टिम्मुर : ४–५ गेडा
खुर्सानीको धूलो र नुन : स्वादअनुसार
विधि
खसीको ताजा रगतमा कागतीको रस हालेर मुछ्ने । रगतलाई जम्न दिनु हुँदैन । त्यसमा नुन, टिम्मुर र खुर्सानीको धूलो मिक्स गर्ने । प्वाल नपरेको आन्द्राको एक भागमा धागोले बाँधेर अर्काे भागबाट सोलीको सहायताले रगत भर्ने । आन्द्रामा कस्सिने गरी रगत भरिसकेपछि खुल्ला भागमा पनि धागोले बाँध्ने । त्यसपछि उम्लिएको पानीमा १० मिनेटजति राख्ने । मज्जाले पाकेपछि आफूलाई मन लागेको आकारमा काटेर तात्तातो खाने । यसलाई फ्रिजमा राखेर आवश्यक परेको बेला फ्राई गरेर पनि खान सकिन्छ ।