चिकेन साँधेको
सामग्री
कुखुराको मासु : आधा केजी
पेस्ट : २ चम्चा
अदुवा र लसुन : अलिकति
टिम्मुर : ४–५ दाना पिसेको
चिकेन मसला : आधा चम्चा
प्याज : एउटा
हरियो खुर्सानी : ५–६ वटा
धनियाँ : सजाउन
नुन : स्वादअनुसार
बेसार : आधा चम्चा
विधि
कुखुराको मासुलाई उसिनेर हड्डी निकाली एउटै आकारमा लाम्चो आकारमा काट्ने । त्यसमा अदुवा–लसुनको पेस्ट, टिम्मुर, चिकेन मसला एवं खुर्सानी हालेर मोल्ने । कागतीको रस, हरियो खुर्सानी एवं धनियाँ छर्किएपछि साँधेको चिकेन तयार हुन्छ । यो चिकेनलाई पुलाउमा हाल्ने । टमाटर उसिनेर पेस्ट बनाई गेडागुडी पकाएर त्यही पुलाउमा मिसाउने अनि खाने बेला दही मिसाउँदा अझ मीठो हुन्छ ।
फिस फिङ्गर
सामग्री
बेक्टी फिस : ३ सय ग्राम
अण्डा : एउटा
मैदा : २ चम्चा
कर्नफ्लोर : २ चम्चा
भिनेगर : २ थोपा
मस्टर्ड पाउडर : १ चम्चा
कागतीको रस : २ चम्चा
लसुनको पेस्ट : १ चम्चा
नुन–मरिच : स्वादअनुसार
ब्रेडक्रम : ५ ग्राम
तेल : १ कप
विधि
तेल र ब्रेडक्रमवाहेक सबैलाई एउटै भाँडामा हालेर मोल्ने । मोलिसकेपछि माछालाई ब्रेडक्रममा राम्रोसँग लटपटाउने । फ्राई प्यानमा तेल तताएपछि माछालाई फ्राई गर्ने । खैरो रंगको भएपछि बाहिर निकाल्ने । यसरी तयार भएको फिस फिङ्गर सलाद तथा पार्सलीका साथ खान सकिन्छ ।
आलु साँधेको
सामग्री
आलु : १ केजी उसिनेको
प्याज : २ वटा मसिनो गरी काटेको
अदुवा र लसुनको पेस्ट : २ चम्चा
सेतो तिल पिसेको : ३ चम्चा
कागतीको रस : १ चम्चा
नुन : स्वादअनुसार
बेसार : थोरै
भुटेको तोरीको तेल : २ चम्चा
मेथी : आधा चम्चा ।
विधि
उसिनेको आलुको बोक्रा निकालेर एउटै आकारमा काट्ने र प्याज, अदुवा, लसुनको पेस्ट, नुन, तिल तथा कागतीको रस हालेर मोल्ने । तेल तताएर मेथी पड्काई बेसारसहित झान्ने ।