ड्राई आलु
सामग्री
आलु : आधा केजी
प्याज : एउटा
अदुवा–लसुन : मसिनो गरी काटेको २ चम्चा
तोरीको तेल : १ सय मिलिलिटर
कालो तिल : १ चम्चा
कालो जिरा : आधा चम्चा
खुर्सानीको धूलो : आधा चम्चा
नुन : स्वादअनुसार
बेसार : आधा चम्चा
विधि
आलु उसिन्ने र बोक्रा छोडाएर एउटै आकारमा काट्ने । प्यानमा तेल तताएर कालो जिरा तथा तिल पड्काउने । त्यसमा अदुवा, लसुन र प्याज हालेर खैरो हुन्जेल भुट्ने । खुर्सानीको धूलो, नुन तथा बेसारका साथमा काटेको आलु हालिदिने । मज्जाले पकाएपछि सर्भ गर्दा धनियाँ एवं गाजर हालेर सजाउने ।
फिलुङेको मिक्स अचार
सामग्री
काँक्रो : एउटा
उसिनेको करेला : २ वटा
गाजर : एउटा
मुला : एउटा
डल्ले खुर्सानी : ४–५ वटा
भिजाइएको सानो केराउ : आधा कप
फिलुङे : १ सय ग्राम
नुन–खुर्सानी : स्वादअनुसार
बेसार : आवश्यकताअनुसार
कागती : एउटा
तोरीको तेल : २ चम्चा
विधि
काँक्रो, गाजर, मुला, करेला सबैलाई एउटै साइजमा काटेर एउटै बाबलमा राखी नुन–खुर्सानी, भुटेर पिसेको फिलुङे तथा कागतीको रस आदि सामग्री हालेर मिक्स गर्ने । त्यसमा तोरीको तेल तताई मेथी फुराएर झान्ने ।
बेक चिकेन लेग्स
सामग्री
चिकेन लेग्स : २ वटा
गरम मसला : २ चम्चा
अदुवा र लसुनको पेस्ट : २ चम्चा
नुन : स्वादअनुसार
तेल : १ चम्चा
बेसार : थोरै
विधि
चिकेन लेग्सलाई अदुवा–लसुनको पेस्ट र गरम मसला, सोया सस, नुन–बेसार मिक्स गरिएको पेस्टले मोलेर १ घन्टा मेरिनेट गरेर राख्ने । त्यसपछि ओबनमा १ सय डिग्रीमा ३५ मिनेट पकाउने । तयार बेक चिकेन लेग्सलाई स्लाइस आकारमा काटेर वा त्यत्तिकै सर्भ गर्ने ।