गर्मीमा मोक्टेल
विधि : सर्वप्रथम ब्लेन्डरलाई राम्ररी सफा गर्ने । माथि उल्लिखित सबै सामग्री ब्लेन्डरमा हालेर राम्ररी ब्लेन्ड गर्ने । सबै कुरा राम्ररी मिक्स भएर जुस बनिसकेपछि भी–कटको सिसाको मोक्टेल ग्लासमा हाल्ने ।

सामग्री : मैदा, अण्डा, इस्ट, चिनी, नुन, मनतातो पानी, बटर ।
विधि : मैदामा अण्डा, इस्ट, चिनी, नुन, बटर राखेर मनतातो पानीले सात मिनेटजति मुछ्ने । यसलाई २४ घण्टा चिल्लरमा राखेर पाँच सेन्टिग्रेन्डभन्दा कम तापक्रममा राख्ने । त्यसपछि यो तयार हुन्छ । पिज्जाको डोलाइ हातको सहायताले फैलाउने । त्यसपछि यसलाई डकर गर्ने । त्यसमाथि घरमा बनाएको पिज्जा सस टपिङ गर्ने । ८० ग्राम चीज, चिकेन, आफ्नो स्वादअनुसारको भेजिटेबल राखेर यसलाई टपिङ गर्न सकिन्छ । अब त्यसमाथि चीज राखेर छोप्ने । छ मिनेट पिज्जालाई बेक गर्ने । बाहिर निकालेर पिज्जाको बिटमा गार्लिक बटर लगाउने । यसले पिज्जालाई फ्लेवर र साइनिङ दिन्छ ।