Successfully Copied

स्वादिष्ट पकवानका लागि

कतिपय खाद्यपदार्थ बढी पकाउँदा स्वाद हराउने र कतिपय कम पकाउँदा नमीठो हुने प्रकृतिका हुन्छन् तसर्थ यस्ता खाद्यान्नको प्रकृतिअनुरूप पकाउने समय तय गर्नुपर्छ ।

–भान्सामा बस्दा सकारात्मक सोचका साथ पकवानतर्फ केन्द्रित हुनुपर्छ ।

–रिसाउँदै झर्किएर पकाइएको खानामा त्यसको नकारात्मक तरंग पर्नसक्छ जसको परिणाम सकारात्मक हुँदैन  ।

–खानालाई स्वादिलो बनाउन तेल–मसला र नुनको मात्रा मिलाउनुपर्छ । 

–कतिपय खाद्यपदार्थ बढी पकाउँदा स्वाद हराउने र कतिपय कम पकाउँदा नमीठो हुने प्रकृतिका हुन्छन् तसर्थ यस्ता खाद्यान्नको प्रकृतिअनुरूप पकाउने समय तय गर्नुपर्छ ।

–खाना सधैं मन्द आँचमा छोपेर पकाउँदा त्यसको वास्तविक स्वाद आउँछ अर्थात् खाना थप स्वादिष्ट हुन्छ ।

 Image