हनी गार्लिक चिकेन
यो ‘चाइनिज ओरिएन्टल’ स्वादको प्रसिद्ध खाना हो । यो परिकारका लागि पनि हड्डी नभएको कुखुराको मासु चाहिन्छ । त्यसमा ‘कर्नफ्लोर’, मैदा, नुन, सेतो मरिचको धूलो मोल्ने र करिब ४५ मिनेट ४/५ डिग्रीमा छोपेर राख्नुपर्छ ।

सामग्री : सुजी २ कप, दही १ कप, अदुवाको पेस्ट १ चम्चा, हरियो धनियाँ सानो एक मुठा, रातो खुर्सानीको धूलो १ चम्चा, तेल (फ्राइ गर्ने) ५ सय मिलिलिटर, नुन स्वादअनुसार, प्याज र लसुनको हरियो पत्ता २० ग्राम ।
विधि : भाँडामा सुजी, दही, अदुवाको पेस्ट, धनियाँको टुक्रा, धूलो खुर्सानी तथा नुन हालेर मोल्ने । आवश्यकताअनुसार पानी मिसाउने । यसमा डल्लो बनाउन मिल्ने गरी पानी हाल्नुपर्छ । मिक्सलाई १० मिनेटजति त्यत्तिकै राख्ने । कराहीमा तेल तताएर इच्छाअनुसारको आकारमा ढालेर रातो–रातो नहुन्जेल मधुरो आँचमा पकाउने । यो पकौडा सिलाम र पुदिनाको अचारसँग खान सकिन्छ ।