धेरैको रोजाइमा ‘बेन्टो प्याक’
अत्यधिक ‘बेन्टो प्याक’ का परिकार चिसै खान मिल्ने पनि हुन्छन् ।पूर्वी र दक्षिणपूर्व एसियाली पाक शैलीहरूमा यो सामान्य छ । विशेषगरी जापान, चिनियाँ, कोरियाली, सिंगापुर, ताइवानी व्यञ्जनहरू पछिल्लो समय विश्वभर लोकप्रिय छन् ।![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2023/lifestyle/nonveg3-1688730007.jpg&w=1000&height=600)
![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2023/lifestyle/nonveg3-1688730007.jpg&w=1000&height=600)
सामग्री : चिकेन ब्रेस्ट १ सय ५० ग्राम, अदुवा २० ग्राम, चिल्ली पेस्ट १० ग्राम, नुन स्वादअनुसार, सेतो मरिच २ ग्राम, कर्नफ्लोर १० ग्राम, अण्डा १ वटा, बटर १० ग्राम, टोमाटो सस (गोलभेंडा तथा लसुनको पेस्ट) १० ग्राम ।
विधि : चिकेनलाई क्युब आकारमा काट्ने । एउटा भाँडामा कर्नफ्लोर, नुन अनि अण्डा मेरिनेड गरी डिप फ्राई गर्ने । प्यानमा चिल्ली पेस्ट, गार्लिक, बटर तथा टोमाटो सस फ्राई गरी चिकेनमा मिसाउने ।