मौलिक स्वाद
तपाईं किराँती समुदायको घर पुग्नुभयो भने त्यहाँ ‘वाचिपा’ को नयाँ स्वाद पाउनुहुन्छ । उच्च हिमाली क्षेत्रमा बस्ने शेर्पा समुदायमा आगन्तुक बनेर जानुभयो भने ‘थेन्दुक’ को स्वाद चाख्न पाउनुहुन्छ ।

सामग्री : बेबी कर्न १० पिस, कर्नफ्लोर ५० ग्राम, मैदा ५० ग्राम, अजिनो मोटो, सेतो र कालो मरिच, सोया सस, भिनेगर, रातो खुर्सानीको पेस्ट, टोम्याटो केचप, प्याज, भेंडेखुर्सानी, तेल, अदुवा र लसुन चपिङ गरेको ।
विधि : बेबी कर्न स्क्वायर सेपमा काट्ने र त्यसमा कर्नफ्लोर र मैदा हालेर १० मिनेटसम्म मेरिनेट गर्ने । तेलमा डिप फ्राई गरेर त्यसमा तेलमा प्याज, भेँडेखुर्सानी–अदुवा लसुन फ्राई गर्ने । अन्तिममा माथि तयार पारिएको मसला हाल्ने । पाकेपछि फ्राई कर्न हाल्नुपर्छ ।
- एमडी रिजवाल
सेफ, गंगोर रेस्टुरेन्ट