मौलिक स्वाद
तपाईं किराँती समुदायको घर पुग्नुभयो भने त्यहाँ ‘वाचिपा’ को नयाँ स्वाद पाउनुहुन्छ । उच्च हिमाली क्षेत्रमा बस्ने शेर्पा समुदायमा आगन्तुक बनेर जानुभयो भने ‘थेन्दुक’ को स्वाद चाख्न पाउनुहुन्छ ।

सामग्री
मसरुम : २ सय ग्राम
बटर : १ चम्चा
काटेको लसुन : १ चम्चा
उमालेको पास्ता : १ कप
व्हाइट सस : २ कप
नुन : स्वादअनुसार
मरिच : स्वादअनुसार
ओरिगानो : १ चम्चा
विधि
मसरुमलाई धोएर काट्ने । प्यानमा बटर तताएर लसुन भुट्ने । लसुन खैरो भएपछि मसरुम हालेर भुट्ने । त्यसमा पास्ता हाली व्हाइट सस, नुन, मरिच तथा ओरिगानोका साथ पकाउने ।