दिपक भण्डारी, सिद्धार्थ कटेज रेष्टुरेन्ट
आवश्यक सामग्री
तीन दाना ठूलो आकारका आलु : तासेर टुक्रा बनाउने ।
३/४ चिया चम्चा : मकैको पिठो
स्वाद अनुसार : नुन ।
एक चम्चा : खुर्सानीको धुलो
फ्राइ गर्नका लागि तेल आवश्यकता अनुसार ।
आवश्यकता अनुसार प्याज, लसुन, ठूलो चिया चम्चा मह, काटेको गोलभेंडा, एक ठूलो चम्चा हट चिल्ली सस, सेतो मरिच, टेस्टिङ पाउडर आधा चम्चा ।
बनाउने विधि
–भाँडोमा तेल तताउने ।
–एउटा भाँडोमा मकैंको पिठो, नुन र खुर्सानी तथा काटेको आलु राम्रोसँग मिसाउने ।
त्यसलाई तातेको तेलमा खैरो नहुन्जेल डिप फ्राई गर्ने ।
–फेरि तेल तताउने र लसुन, प्याज मिसाउने ।
–फ्राई भएको आलुमा मह, नुन, खुर्सानी, टेस्टिङ पाउडर करिब २ मिनेटसम्म छोड्ने । हट पोट्याटो चिल्ली खानका लागि तयार भयो ।