राइता
सामग्री
दही : आधा लिटर
बोक्रा निकालेर कोरिएको काँक्रो : १ कप
मसिनो गरी काटिएको प्याज : एउटा
मसिनो गरी काटिएको खुर्सानी : २ वटा
मसिनो गरी काटिएको धनियाँ : १ चम्चा
नुन : स्वादअनुसार
जिराको धूलो : आधा चम्चा
विधि
दहीलाई मज्जाले फिट्ने । त्यसमा कोरिएको काँक्रो, प्याज, धनियाँ, खुर्सानी, नुन, जिराको धूलो तथा खुर्सानी हालेर चलाउने । यो तीजको दरसँग सजिलै बनाएर खान सकिने परिकार हो ।
सोयाबिन छ्वेला
सामग्री
सोयाबिन मस्यौरा : १ पाउ
टमाटर : २ वटा
नुन : स्वादअनुसार
रातो खुर्सानी : २ वटा
जिरा : आधा चम्चा
अदुवा र लसुनको पेस्ट : १ चम्चा
तोरीको तेल : १ चम्चा
मेथी : थोरै
विधि
मस्यौरालाई भिजाएर निचोरी तावामा खैरो हुन्जेल फ्राई गर्ने । टमाटरका स–साना टुक्रा तावामा डढाएर पकाउने । त्यसमा रातो खुर्सानीलाई पानीमा भिजाएर फ्राई गर्ने । सोयाबिनमा नुन, जिराको धूलो, अदुवा–लसुनको पेस्ट हाल्ने । टमाटरलाई हातैले गलाएर मस्यौरासँगै मोल्ने । प्लेटमा राख्दा धनियाँ तथा पुदिनाको पातले सजाउने ।