Successfully Copied

आइसक्रिम

सबै सामग्रीलाई एउटै भाँडामा हालेर मज्जाले तताउने । ९० डिग्री सेल्सियससम्म पकाएर निकाली बिस्तारै सेलाउने गरी चलाइरहने ।

आइसक्रिम मिक्चरका लागि

समाग्री :

दूध ६ लिटर, ग्लुकोज ८ सय ग्राम, वनस्पति घिउ ८ सय ग्राम, पानी ३ लिटर, फ्रेस क्रिम १२ सय ग्राम, दूधको पाउडर १४ सय ग्राम, स्टाबिलाइजर १ सय ग्राम, चिनी १ केजी, फ्लेबर (भेनिला, चकलेट, कफी, पेस्ता आदि) २ मिलिलिटर ।

विधि :

सबै सामग्रीलाई एउटै भाँडामा हालेर मज्जाले तताउने । ९० डिग्री सेल्सियससम्म पकाएर निकाली बिस्तारै सेलाउने गरी चलाइरहने । एउटा काठको बट्टामा आइसक्युब राखेर नुन हाल्ने अनि बिस्तारै आइसक्रिमको भाँडा राखेर ३–४ घन्टासम्म चलाइरहने । चिसिएपछि आफूलाई जुन फ्लेबरको आइसक्रिम मनपर्छ त्यही फ्लेबर हाल्ने । त्यसपछि कपमा हाली डिफ्रिजमा रातभरि राख्ने । आइसक्युबलाई जति राम्रोसँग चलायो  त्यति राम्रो एयर बबल बन्नुका साथै आइसक्रिम स्मुथ पनि हुन्छ ।

 

 Image