गर्मी मौसममा के खाने ?
गर्मी मौसम सुरु भएसँगै आफ्नो खानपानमा विशेष ध्यान दिनु जरुरी हुन्छ । गर्मी मौसममा डिहाइड्रेसन र हिट स्ट्रोक हुने धेरै सम्भावना हुन्छ । खानपानमा विशेष ध्यान दिएर यी समस्याबाट बच्न सक्छौं ।

सामग्री : चिकेन २ सय ग्राम, बेकन १ सय ग्राम, मरिचको धूलो–एक चिम्टी, सुकेको खुर्सानीको पेस्ट एक चम्चा, वेस्टर सस एक चम्चा र स्वादअनुसार नुन ।
विधि : बोनलेस चिकेनलाई मरिचको धूलो, चिल्ली पेस्ट, नुन राखेर मेरिनेट गर्ने । मसला राम्रोसँग भित्र पसोस् भनेर यसलाई केही बेर यत्तिकै छोडिदिने । करिब १५ देखि ३० मिनेटपछि यसलाई बेकनमा रोल गरेर तातिरहेको प्यानमा राखेर ग्रिल्ड गर्ने । लञ्च वा स्न्याक्सका रूपमा खान सकिने यो स्वादिष्ट र नौलो परिकार पछिल्लो समय धेरैले रुचाएका छन् ।
- काशिभ अधिकारी
सेफ, वालनट बिस्ट्रो एन्ड ब्याङ्क्वेट