हड्डीको सुप

नारी संवाददाता

आश्विन २४, २०७८ सामग्री : खुट्टा, हड्डी, तोरीको तेल, अदुवा, लसुन, नुन, बेसार, खुर्सानीको धूलो, हरियो खुर्सानी, जिरा र धनियाँको धूलो, गरम मसला ।

विधि : कसौंडीमा तोरीको तेल तताउने । त्यसमा ओखलमा कुटेको अदुवा, लसुन, प्याज राखेर फ्राइ गर्ने । रातो भएपछि हड्डी हालेर मज्जाले केहिबेर फ्राइ गर्ने । त्यसपछि टमाटरको पिउरी हालेपछि नुन, बेसार, माथि तयार पारेको मसला हालेर एकछिन चलाउने । ३० देखि ४५ मिनेटसम्म डिप फ्राइ गर्ने । अब तातोपानी हालेर १ घण्टाजति विस्तारै पकाउने । सानो आगो बनाएर निकैबेर त्यत्तिकै छोडिदिने । हड्डी गल्छ र मसला पनि राम्रोसँग पाकेर त्यसको स्वाद अझ मीठो हुन्छ ।

-  दीपेश सूर्यवंशी

सेफ, भेटघाट रेस्ट्रो, अनामनगर

तपाईको प्रतिक्रिया

कमेन्टको लागि यहाँ click गर्नुहोस्

फेसबूक कमेन्ट गर्नुहोस्

फेसबूक छैन? यो फारम प्रयोग गर्नुहोस्


?>