टुप्पी डोसा
काजुलाई घिउमा तार्ने र त्यसमा काटेको प्याज र टमाटर हालेर फ्राई गर्ने । त्यसपछि जिरा–धनियाँ एवं खुर्सानीको धूलो, नुन हालेर केही समय पकाउने र निकालेर सेलाउन दिने ।
सामग्री : एक कप मकैको पिठो, थोरै टिमुर, नुन, थोरै चिउरीको घिउ ।
विधि : मकैको पिठोलाई मज्जाले भिजाउने । प्यानमा थोरै चिउरीको घिउ तताउने । अघि भिजाएको मकैको पिठोलाई रोटीको आकार दिँदै पकाउने । त्यसमाथि टिमुर, नुन राखिदिने । टिमुरको साटो मेथी, भाजी, पालुङ्गोको साग, चम्सुरको साग राख्न पनि सकिन्छ । रोटी आफूलाई मनपर्ने तरकारी, मोही, अचारसँग खान सकिन्छ ।
- कवीर भण्डारी, सेफ, मकै घर