गुलाबी ओठ कसरी बनाउने
पानीको अभावले ओठ पनि कालो हुन सक्छ, त्यसैले दैनिक प्रशस्त मात्रामा पानी पिउनुपर्छ । साथै नरिवलपानी, जुस, सुप तथा खरबुजा जस्ता फलफुलको सेवनले शरिरमा पानीको मात्रा घट्न दिदैन् ।

डेंगुका बिरामीले चिसो पानी, मैदाजन्य खानेकुरा तथा बासी खानेकुरा खानु हुँदैन ।
खानेकुराहरूमा बेसार, ज्वानो, अदुवा एवं हिङ बढीभन्दा बढी प्रयोग गर्नुपर्छ ।
डेंगुको लक्षण देखिए हरियो पातयुक्त तरकारी, कर्कलो तथा काउली खानु हुँदैन ।
हल्का तथा सजिलैसँग पच्ने खाना खानुपर्छ ।
राम्रोसँग पूरा निद्रा सुत्नुपर्छ ।
सकेसम्म धेरै र उमालेर चिसो पारिएको पानी पिउनुपर्छ ।
चिल्लो, पिरो, तारेको तथा मसलायुक्त खाना खानु हुँदैन ।