एसियन स्टार
सामग्री :
ताजा काँक्रो : ९० ग्राम रम : ९० मिलिलिटर
सोडा वाटर : ५५ मिलिलिटर जिन्जर एले : ५५ मिलिलिटर
सुगर सिरप : १५ मिलिलिटर ब्लु सिरप : १५ मिलिलिटर
मिन्ट पत्ता : ६ देखि ८ वटा क्रस्ड आइस : ५ मिलिलिटर
विधि :
स्टिरिङ मेथडबाट यो तयार पारिन्छ । सर्वप्रथम तीन पिस ताजा काँक्रोलाई ग्लासमा राखेर क्रस्ड गर्ने । त्यसपछि माथि उल्लेख गरिएका सम्पूर्ण सामग्रीलाई पालैपालो गिलासमा हालेर सेक गर्ने । राम्ररी मिक्सड भइसकेपछि यसलाई कोलिन ग्लासमा हालेर सर्भ गर्ने । यसलाई क्युकम्बर स्पाइरल र मिन्ट स्प्रिंगले गार्निस गर्ने ।
टिप्सी कक्टेल
सामग्री :
भोड्का : ५० मिलिलिटर क्रस्ड आइस : १० मिलिलिटर
ब्लु सिरप : १० मिलिलिटर सुगर सिरप : १० मिलिलिटर
क्यानबेरी जुस : ४० मिलिलिटर
विधि :
लेयर मेथडबाट यो तयार पारिन्छ । ग्लासको तल्लो लेयरमा ब्लु सिरप राख्ने । त्यसपछिको बीचको लेयरमा ४० मिलि भोड्का, १० मिलिलिटर सुगर सिरप, १० मिलिलिटर कागतीको जुस राखेर सेक गर्ने । माथिल्लो भागलाई आकर्षक देखाउन ४० मिलिलिटर क्रयानबेरी जुस र १० मिलिलिटर भोड्काले लेयर बनाउने । हेर्दा निकै आकर्षक देखिने यो पेय पर्वका लागि निकै उपयुक्त हुन्छ ।
विनोद खड्का
मिक्सोलोजिस्ट, ट्रिकी एण्ड टिप्सी बार टेन्डिङ एण्ड बारिस्ता एकेडेमी स्टार मल पुतलीसडक