विषाक्त खाद्यले घरपालुवालाई समस्या
चकलेटमा ‘थियोब्रामाइन’ नामक पदार्थ हुन्छ, जुन कुकुरले मानिसले जस्तै सजिलै मेटोबोलाइज गर्न सक्दैनन् । यसले कुकुरको मुटु, रक्तनली, फोक्सो र केन्द्रीय प्रणालीलाई नै असर गर्छ र छारे रोगको जस्तो लक्षण देखाउँछ ।

आज दर खाने दिन, त्यसो त हरेक घर–घरमा चेलीहरू आउने क्रम सुरु भैसकेको छ । दिदी–बहिनी मिलेर मिठा–मिठा परिकार बनाएर दर खाने चलन नेपाली समाजमा परापूर्वकालदेखि चल्दै आएको हो । दरलाई नेपाली महिलाले रमाइलो गरी मनाउँछन् । तीजको अघिल्लो रात दर खाइन्छ । अहिले यसको चलनमा निकै परिवर्तन देखिएको छ । तीज आगमनको १ महिनाअघिदेखि दरको रमझम सुरु हुन्छ, तर आफ्नो माइतीमा भने सबै चेली जम्मा भएर आजको दिनमा दर खान्छन् ।