डेंगुका बिरामीका लागि
डेंगुका बिरामीले चिसो पानी, मैदाजन्य खानेकुरा तथा बासी खानेकुरा खानु हुँदैन । खानेकुराहरूमा बेसार, ज्वानो, अदुवा एवं हिङ बढीभन्दा बढी प्रयोग गर्नुपर्छ ।

जाडो मौसममा घाममा बसेर सुन्तला खाँदा निकै रमाइलो हुन्छ ।
सुन्तलामा भएको भिटामिन सि–६ तथा फोलिक एसिडले थकानमुक्त गरेर इनर्जेटिक बनाउँछ ।
थकाइ लागेका बेला सुन्तलाको जुस पिउँदा पनि फाइदा हुन्छ ।
गर्भवती महिलाका लागि सुन्तला निकैफाइदाजनक हुन्छ ।