सामग्री ः ककटेल ग्लास, ४–५ वटा आइस क्युब, ४५ देखि ६० मिलिलिटर भोड्का, १५ मिलिलिटर लेमन जुस, ४५ देखि ६० मिलिलिटर क्रेनबेरी जुस, १० मिलिलिटर सुगर सिरप
विधिः यो भोड्का बेस्ड ककटेल हो । माथी तयार पारिएको सबै सामग्री हालेर सेक गर्ने र सुन्तलाको बोक्रालाई ट्विस्ट गरेर गार्निस गर्ने । यो समर ककटेल हो त्यसैले गर्मीयाममा खान सकिन्छ ।
पाल्पाको आदिम र पुख्र्यौली परिकार बटुक र चुकाउनी लोकप्रिय, स्वादिलो र स्वास्थ्यबद्र्धक पनि छ । यो खाना पछिल्लो समय पाल्पामा मात्र होइन देशभरि रुचाइएको छ । चाडबाडको समयमा शाकाहारीका लागि पनि बटुक र चुकाउनी उत्तम विकल्प हो ।