खसीको पक्कु
सामग्री : हड्डी नभएको खसीको मासु, ल्वाङ, सुकमेल, तेजपत्ता, तोरीको तेल, अदुवा–लसुनको पेस्ट, जिराको धूलो, नुन स्वादअनुसार, घिउ ।![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2022/miscellaneous/Parikar1--4--23082022021438.jpg&w=1000&height=600)
![](https://nari-assets-api.ekantipur.com/thumb.php?src=https://nari-assets-cdn.ekantipur.com/uploads/source/news/2022/miscellaneous/Parikar1--4--23082022021438.jpg&w=1000&height=600)
सामग्री : सिंगो ट्राउट माछा २४० ग्राम, डल्लो च्याउ १० ग्राम, ब्रोकाउली २० ग्राम, काउली लावर २० ग्राम, गाजर २० ग्राम, घिउ सिमी १० ग्राम, नुन–मसला स्वादअनुसार ।
विधि : ट्राउट माछालाई मस्टर्ड पेस्ट, अदुवा लसुनको पेस्ट, धूलो मरिच, बटर सस, ओलिभ आयलमा स्वादअनुसार नुन राखी मोलेर तावामा ग्रिल्ड गर्ने । माथि उल्लेख गरिएका सबै भेजिटेबललाई बटरमा सोथे गर्ने र माथिबाट आधा चम्चा लेमन बटर सस टपिंग्स गरी सर्भ गर्ने । यो परिकार मुख्य खानाका रूपमा पनि खान सकिन्छ ।
- अमृत तामाङ
सेफ, माइ च्वाइस रेस्टुरेन्ट लैनचौर