Successfully Copied

कुखुराको झोलसँग च्याउ

च्याउ र कुखुराकाे झोलसँगकाे मासु एउटा मीठाे परिकार हाे । जुन पुलाउसंग मीठाे गरेर खान सिकन्छ ।

प्रा. डा. प्रमोदबहादुर श्रेष्ठ

कुखुराको झोलसँग च्याउ

सामग्री

३ टेबुल चम्चा तेल

३ टेबुल चम्चा अदुवा

लसुन, खुर्सानी र बेसारको पेस्ट, 

२ वटा मसिनो गरी काटिएको प्याज

३ पिस कुखुराकाको छातीको मासु

२ सय ५० ग्राम डल्ले च्याउ

आधा कप  चिकेन स्टक

२ सय ग्राम गोलभेंडा

नरिवलको तेल २ चम्चा 

विधि

तेल तताएर प्याज तथा करी पेस्ट हाली भुट्ने । त्यसमा गोलभेंडा हालेको ३ मिनेटपछि कुखुराको मासु हाली सुख्खा नभएसम्म अर्थात् खैरो हुन्जेल पकाउने  । बीचमा नुन र मरिचको धूलो हाल्ने । त्यसमा च्याउ पनि हाली २ मिनेट पकाउने । अन्त्यमा चिकेन स्टक र नरिवलको तेल हालेर २५ मिनेट पकाउने ।

 Image