शीतल पेय
बढ्दो तापमानसँगै शरीरलाई थप तरल पदार्थ र शीतलताको आवश्यकता पर्छ । गर्मी मौसममा अल्छी, सुस्ती, खानपानमा अरुचि बढ्छ । कतिपयमा बान्ता हुने, रिंगटा चल्ने, एलर्जी हुने, खाना नपच्ने आदि समस्या देखा पर्न सक्छन् ।

तावा चिकेन मसला
सामग्री : ९ सय ग्राम कुखुराको मासु, २ चम्चा कागतीको रस, ४ कप दही, २ टेबुल चम्चा अदुवा र लसुनको पेस्ट, १ टेबुल
चम्चा धनियाँको पाउडर, २ टेबुल चम्चा जिरा पाउडर, १ टेबुल चम्चा बेसार, १ टेबुल चम्चा खुर्सानीको, धूलो, १ टेबुल चम्चा
गरम मसला, १ टेबुल चम्चा चाट मसला, २ टेबुल चम्चा बटर, धनियाँ अलिकति, नुन स्वादअनुसार
विधि : कुखुराको मासुका स–साना टुक्रा बनाउने । काटिएको मासुमा कागतीको रस, अदुवा र लसुनको पेस्ट तथा नुन हाल्ने ।
३० मिनेटजति छोपेर राख्ने । एउटा भाँडामा दही, धनियाँ पाउडर, जिरा पाउडर, बेसार, खुर्सानीको धूलो, गरम मसला आदि
मिसाएर मासुलाई मोल्ने । त्यसपछि ३ घण्टा फ्रिजमा राख्ने । अन्त्यमा त्यसलाई तावामा वटर वा तेलसँग सेक्ने ।