मौलिक स्वाद
तपाईं किराँती समुदायको घर पुग्नुभयो भने त्यहाँ ‘वाचिपा’ को नयाँ स्वाद पाउनुहुन्छ । उच्च हिमाली क्षेत्रमा बस्ने शेर्पा समुदायमा आगन्तुक बनेर जानुभयो भने ‘थेन्दुक’ को स्वाद चाख्न पाउनुहुन्छ ।

सामग्री : पिज्जा बेस २ सय ३० ग्राम, पिज्जा सस १ सय ग्राम, जम्बो प्राउन १ सय ग्राम, पालुंगोको साग ५० ग्राम, चीज १ सय ग्राम ।
विधि : पिज्जा बेसलाई १२ इन्चको हुने गरी बेल्ने र पिज्जा सस बेसमा सबैतिर लाग्ने गरी दल्ने । त्यसमाथि चीज टप गर्ने । प्राउन र पालुंगोलाई हल्का तेलमा सोथे फ्राई गर्ने । त्यसलाई चीजको माथि टप गर्ने । त्यसपछि ३ सय ५० डिग्री सेल्सियसमा ३ देखि ५ मिनेटसम्म ओभनमा पकाए प्राउन पिज्जा तयार हुन्छ ।