स्वस्थकर योमरी
चिसो मौसममा चाकुले शरीरलाई न्यानो बनाउनुका साथै तागत पनि दिने भएकाले योमरीमा चाकुको प्रयोग गरिएको बूढापाकाहरू बताउँछन् । योमरी पूर्णिमा विशेष गरी मंसिरमा पर्ने हुनाले चिसो बढ्दै गएको हुन्छ र यस्ता खानाले हाम्रो शरीरमा तापक्रम बढाउँछ ।

किबी फ्रुट, मिला खुर्सानी, ब्रोकाउली, सुन्तला पनि भिटामिन ‘सी’ युक्त हुन्छन्, जसले क्षतिग्रस्त भएका फ्रि रेडिकल्सले मर्मत गरी एजिङबाट बचाव गर्नमा सहायक हुन्छ । ब्रिटेनमा ४० देखि ७४ वर्षका ४ हजार २५ महिलामा गरिएको शोधअनुसार भिटामिन ‘सी’ रिङ्कलबाट छुटकारा दिनमा ३६ प्रतिशत सहायक हुन्छ।