Successfully Copied

सूप तयार पार्दा

जाडोमा सूपको सेवन सर्वाधिक उपयुक्त हुन्छ । विशेषत: खसीको हड्डीको सूप यो मौसममा सबैले रुचाउने परिकार हो । यो सूप तयार पार्न सर्वप्रथम खसीको मासुबाट नली खुट्टालाई छुट्याउनुपर्छ ।

सूप तयार पार्दा

नीतिमा भण्डारी, निर्देशक, बाजेको सेकुवा

जाडोमा सूपको सेवन सर्वाधिक उपयुक्त हुन्छ ।

विशेषत: खसीको हड्डीको सूप यो मौसममा सबैले रुचाउने परिकार हो । 

यो सूप तयार पार्न सर्वप्रथम खसीको मासुबाट नली खुट्टालाई छुट्याउनुपर्छ । 

मासु ताछेर रहेको नली खुट्टासहितको अन्य हड्डीलाई मसलाभित्र पस्ने गरी मोलेर केही समय त्यत्तिकै छोडिदिने । 

ढलौटको कसौंडीमा मधुरो आँचमा पकाइएको सूप तिख्खर हुन्छ ।

यसलाई अझ स्वादिष्ट बनाउन माथिबाट धनियाँको पातले गार्नेस गर्न सकिन्छ ।लक्ष्म िभण्डारी

 Image