हनी गार्लिक चिकेन
यो ‘चाइनिज ओरिएन्टल’ स्वादको प्रसिद्ध खाना हो । यो परिकारका लागि पनि हड्डी नभएको कुखुराको मासु चाहिन्छ । त्यसमा ‘कर्नफ्लोर’, मैदा, नुन, सेतो मरिचको धूलो मोल्ने र करिब ४५ मिनेट ४/५ डिग्रीमा छोपेर राख्नुपर्छ ।

सामग्री : मैदा, अण्डा, इस्ट, चिनी, नुन, मनतातो पानी, बटर ।
विधि : मैदामा अण्डा, इस्ट, चिनी, नुन, बटर राखेर मनतातो पानीले सात मिनेटजति मुछ्ने । यसलाई २४ घण्टा चिल्लरमा राखेर पाँच सेन्टिग्रेन्डभन्दा कम तापक्रममा राख्ने । त्यसपछि यो तयार हुन्छ । पिज्जाको डोलाइ हातको सहायताले फैलाउने । त्यसपछि यसलाई डकर गर्ने । त्यसमाथि घरमा बनाएको पिज्जा सस टपिङ गर्ने । ८० ग्राम चीज, चिकेन, आफ्नो स्वादअनुसारको भेजिटेबल राखेर यसलाई टपिङ गर्न सकिन्छ । अब त्यसमाथि चीज राखेर छोप्ने । छ मिनेट पिज्जालाई बेक गर्ने । बाहिर निकालेर पिज्जाको बिटमा गार्लिक बटर लगाउने । यसले पिज्जालाई फ्लेवर र साइनिङ दिन्छ ।