भाङ, शिव र होली

नारी संवाददाता

फाल्गुन २८, २०७३

 

  • भाङ, धतुरो, गाँजा आदिको कुरा आउनासाथ भगवान् शिवको नाम जोडिन्छ । 
  • शिव रात्रि होस् वा होली, दुवैमा बेहोस हुने गरी भगवान् शिवको नाममा भाङ खानेहरू प्रशस्तै पाइन्छन् । गाँजा, भाङ, धतुरो आदिको दुरुपयोग धेरै भएको पाइए पनि यी औषधीय गुणले समेत भरिपूर्ण छन् । 
  • भाङ र मरिचको धूलो बराबर मात्रामा मिसाएर महसँग १ ग्राम खाँदा अपचको समस्या समाधान हुन्छ । 
  • भाङको तेल दुखेको ठाउँमा लगाउँदा पीडा कम हुन्छ । 
  • भाङको बीउमा ओमेगा–६, ओमेगा–३ लगायत अन्य खनिज तत्व पाइन्छ । 
  • भाङको बीउ खाँदा मुटु रोगको सम्भावना कम हुन्छ । 
  • भाङको बीउलाई चटनीका रूपमा पनि प्रयोग गर्न सकिन्छ । 
  • फाइबर स्वास्थ्यका लागि आवश्यक तत्व हो, जुन भाङको बीउमा प्रशस्त मात्रामा पाइन्छ। 
  • सुन्निएको वा दुखेको ठाउँमा भाङको पात पिसेर लेप लगाउँदा फाइदा हुन्छ । 
  • दमका रोगीले भाङको पात तथा मरिचको चूर्ण सख्खरसँग खाँदा लाभ मिल्छ ।
  • टाउको दुखाइमा भाङको पातको रसले फाइदा पुर्‍याउँछ ।
  • भाङको प्रयोग औषधीय रूपमा नगरेर केवल नशाका लागि गर्नु हानिकारक हुन्छ ।

तपाईको प्रतिक्रिया

कमेन्टको लागि यहाँ click गर्नुहोस्

फेसबूक कमेन्ट गर्नुहोस्

फेसबूक छैन? यो फारम प्रयोग गर्नुहोस्


×